İmplant : Çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine onların fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köklerine implant denir.Fiziksel olarak yüz estetiğinin ayrılmaz ve bütünlüğünü sağlayan bir parçası olan dişler, yaşanılan kayıplar sonucu psikolojik ve sosyal çevre bakımından rahatsızlıklara neden olabilir. Bu etkenlerin dışında beslenme, sindirim sorunları ve konuşma bozukluklarına da yol açtığı gözlenmektedir. Diş eksiklikleri, doğal dişlere bağlı köprü protezleri veya çıkarılıp takılan hareketli protezler gibi klasik yöntemler ile tamamlandığı gibi implant destekli protezlerle de yapılabilir. Devamı…

Ortodonti :  Ortodonti; alt ve üst çeneler ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi ile uğraşan bir diş hekimliği branşıdır. Çapraşık ve kötü konumlanmış dişleri temizlemek daha zor olduğu için, periodontal (dişeti) hastalıklara yakalanma ve diş çürüğüne bağlı olarak dişlerin erken kaybedilmesi riski vardır. Ayrıca çene kaslarında daha fazla baskıya neden olarak; Temporomandibular eklem bozukluklarına ve böylece baş ağrısına, sırtta, ve omuzda ağrıya neden olabilirler. Çapraşık dişler aynı zamanda görünüşünüzü de etkiler. Ortodontik tedavi ile daha sağlıklı bir ağıza, daha etkileyici bir görünüme ve daha uzun süre ağzınızda kalacak dişlere sahip olabilirsiniz. Devamı…

Protez Uygulamaları: Diş protezleri, ağızda çeşitli nedenlerden dolayı kaybedilen dişlerin çiğneme, konuşma gibi fonksiyonlarının ve estetik görüntünün yeniden hastaya kazandırılması amacıyla hazırlanan tüm yapay materyallerdir. Tüm metodların avantajları ve dezavantajları vardır. Diş hekiminiz, hangi yöntemin size en uygun olduğuna karar verebilmeniz için en büyük yardımcınızdır… Devamı…

Röntgen: Röntgenler ağız içi hastalıklarının özellikle diş ve çene kemiği gibi sert doku ile ilgili olanların teşhisinde en büyük yardımcıdır. Ağız içinin muayenesi ve röntgenler aracılığıyla… Devamı…

Diş Beyazlatma : Mine ve dentin yapısı nedeni ile normalden daha koyu renkli dişlerin ve çeşitli nedenlerle üzerinde meydana gelen renklenmelerin giderilmesi için, yapılan işlemlere diş beyazlatma (bleaching) denir. Devamı..

Kanal Tedavisi : Yumuşak diş tabakasında meydana genel hasarlarda; eski uygulamalarda dişler çekilmekteydi. Ancak günümüz teknolojisinde dişlere uygulanan kanal tedavisi ile artık tek çözüm diş çekimi olmaktan çıkmıştır. Devamı…

Dolgu: Diş çürüklerinin temizlenmesi ve bunun olumsuz sonucu olarak dişlerdeki oluşan boşluğun (kavite) yapay bir dolgu malzemesi ile doldurulmasıdır.Dolgu türleri (Amalgam dolgular, kompozit dolgular, porselen dolgular).. Devamı…

Diş Çekimi : Günümüzde, bilimsel ve teknolojik ilerlemenin diş hekimliği bilimine katkıları sayesinde, öncelikle dişi tedavi etmek ve ağızda tutmak hedeflenmektedir. Ancak … Devamı…

20 Yaş Diş Çekimi: 20’lik dişler ağızda en son çıkan ve ağız sağlığı açısından en az öneme sahip dişlerdir. Bu dişler 3. büyük azılardır. ‘20 yaş dişi’ olarak adlandırılmalarının … Devamı… 

Çocuk Diş Hekimliği : Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)  0-14 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı gelişimini, korumayı ve oluşan hastalıkları tedavi etmeyi amaçlar. Çocuk diş hekimliği uygulamalarının … Devamı..

Diş Eti Hastalıkları: Diş eti hastalıkları, dişlerinizi saran periodontal dokularda meydana gelen, kronik, bakteriyel enfeksiyonlardır. Çok ileri aşamalara gelmediği sürece ağrıya neden olmazlar. Diş eti hastalıkları ciddi enfeksiyonlar olup, çok uzun yıllar boyunca ağızda kayda değer bir belirti vermeksizin ilerleyebilir ve tedavi edilmedikleri takdirde, çürük olmayan sağlıklı dişlerin … Devamı..

Diş Taşı Temizliği: Diş taşı oluşumu, diş eti hastalıkları, çürük gibi dental problemlerin engellenmesi için en iyi yöntem bunların oluşmasını önlemektir. Dişlerinizi günde en az iki defa doğru şekilde fırçalamak ve günde bir defa diş ipi yapmak yanında yılda iki defa diş hekiminize muayene olmak ve diş taşı temizliği … Devamı..